EKSKLUSIF HALLOWEEN : Berdialog dengan Hantu, "Berhenti beri Presepsi Buruk Terhadap Hantu".

"Blog ini juga boleh dikunjungi dengan alamat www.pengerindu.NET . Isi kandungan yang sama cuma paparan yang lebih menarik dan resolusi yang tinggi serta dibuka dengan kelajuan capaian internet tertentu" - Mr.J
Artikel ini ditaip dan diterjemahkan oleh Mr.J dari alam "lain", ketika Mr.J sedang menaip artikel ini kelihatan beberapa sekumpulan Pocong sedang berhimpun sambil berteriak "Bubarkan Ikatan Kaki kami, Kami mahu berjalan dan bukanya Melompat!!" teriak salah seorang perserta di perhimpunan itu.

Bergitu juga bunyi hilaian tragis Langsuir sambil disahut oleh gemaan ketawa oleh saudara jauh mereka iaitu Pontianak dari arah bertentangan amat membangkitkan suasana hening pilu sekali.

"BERJALAN HAK KAMI!!" Pocong mahukan Perubahan dan bukannya terus "Melompat"
Tiada apa yang dapat diluahkan bahkan mulut anda akan terasa kaku sekiranya anda berada disini. Berat mata memandang berat lagi bahu mereka yang memikulnya, rasanya mungkin peribahasa melayu ini cukup sesuai untuk membandingkan mereka.

Kami hanya minta tolong manusia bukakan ikatan kaki..
Salah seorang daripada himpunan tersebut memberitahu kepada Mr.J bahawa ketika ini rakan mereka iaitu Vampire dari luar negara sedang sibuk melakukan jamuan untuk malam nanti dan mencari pakaian yang terbaik untuk digayakan ini kerana Perayaan Halloween hanya datang sekali setahun sahaja iaitu 31 Oktober.

Dahulu pernah "hantu - hantu" ini pernah berjasa dengan manusia tetapi sifat manusia seperti bongkak dan ego yang tinggi menyebabkan hubungan "silahturahim" diantara manusia telah terhakis.

Mungkin anda pernah mendengar kisah di mana cerita mengenai penduduk kampung meminjam sejumlah perkakas dengan penduduk Bunian seperti periuk belanga, piring, gelas dan sebagainya apabila ada maljis keramaian. Tetapi manusia ini diseumpamakan diberi betis hendak dada ayam dengan sering tidak mengembalikan secara jujur dengan ada yang mengambil kesempatan untuk disimpan dirumah dan sebagainya.

Bukan itu sahaja banyak nilai - nilai murni tersemat di kalangan hantu, jembalang atau mambang lantak korang nak sebut apa janji hantu iaitu bagaimana pemuda kurus keding kerepot bernama Badang menjadi kuat seperti Hulk?

Menurut penceritaan mulut ke mulut sebelum ketibaan emel mengatakan bahawa Mambang Tanah yang tercekik tulang ikan akibat terpaksa mencuri ikan dalam bubu si Badang.

Mambang Tanah merayu untuk tidak "dibunuh" dan minta dilepaskan, atas dasar nilai silahturahim antara manusia dan makhluk halus masih utuh ( rujuk kisah bunian di perengan atas tadi ) maka Badang pun melepaskan Mambang tersebut, melihat keadaan seperti itu membuatkan Mambang Tanah berasa sebak dengan keikhlasan Badang dan menawarkan untuk memberikan "kekuatan" kepada Badang dan inilah nilai bertolak ansur terjalin.

Tentu pembaca akan mengatakan bahawa "hantu tetap hantu dan mereka jin!!". Tapi kita tidak tahu kenapa Mambang Tanah terpaksa mencuri ikan badang, mungkin beliau telah tersesat dalam hutan ataupun sumber ikan di kawasannya telah pupus akibat pencemaran pembalak haram. Whos Know?


Kemalangan di Highway bukan dilakukan oleh ahli kami.
Seperti luahan nasib Pontianak juga yang bukan selalu memunculkan diri dan yang sebenarnya Pontianak mahu mencari teman berborak atau sekadar mengadu kisah sahaja kerana dia juga pernah merasa menjadi manusia dan dia juga tidak pernah meminta untuk menjadi Pontianak.

Adakah hanya kerana dia terkorban bersama anaknya yang masih dalam kandungan maka manusia boleh memberikan pelbagai preseptif yang buruk. Mr.J sempat berborak seketika dengan Kak Ton ehh~ Kak Pon.

Beliau meminta manusia janganlah memandu selaju yang mungkin jika tersempak dengannya di jalan raya kerana boleh mengakibatkan kemalangan bahkan sehingga sekarang ramai rakan - rakan Kak Pon dipersalahkan dalam hal tersebut tetapi mereka manusia tidak merasakan kepayahan yang dirasai apabila terpaksa berjalan kaki sambil mengendong anak semata - mata untuk membeli lampin.

Sejak kecil dari berlapis - lapis keturunan manusia telah diterapkan nilai momokkan bahawa segala yang tidak baik itu dari makhluk halus eleh manusia tu baik sangatlahkan. 

Sebelum manusia pandai berdikari dari aspek kecantikkan diri terlebih dahulu manusia harus berterima kasih kepada hantu yang banyak memperkenalkan "susuk" pada zaman era kesultanan dahulu sehingga sekarang Hantu Susuk masih memberikan perkhidmatan dari pelbagai aspek seperti kaunseling kecantikkan luaran dan dalaman tetapi tidak seperti dahulu kalau dulu boleh diberikan percuma tapi kini tiada ianya agak mahal dan berpakej lebih - lebih lagi kemeningkatan kadar gst negara.

Tapi jangan risau kerana menurut penjelasan Hantu Susuk tahun depan akan ada 3 peringkat diskaun menarik ditawarkan sejajar dengan pemberian BR1M 3 kali setahun.

Baiklah, Mr.J rasa setakat ini sahaja liputan mengenai Halloween di malaysia dan mengucapkan Selamat Menyambut Hari Halloween kepada seluruh rakyat malaysia dan hantu kirim salam "disinilah lahirnya sebuah cinta".

Ambillah waktu ini sebagai waktunya kita sebagai manusia bersama - sama merayakan serta bergembira dengan mahluk halus demi mengeratkan hubungan silahturahim dan sebagainya.


Hantu Para Pembesar yang mahu menawarkan Mr.J Pangkat Datuk.
Selepas selesai sesi berdialog, Mr.J telah ditawarkan untuk diberikan pangkat darjat membawa gelaran Datuk oleh pembesar "disana" tetapi terpaksa menolak atas sebab - sebab tertentu. *Sifat hantu pun dah menyerupai sifat manusia. 

Ketika ini Mr.J sedang menanti pernerbangan WH37Q untuk kembali ke "dunia" dan tersempak dengan bomoh 1malaysia & rakannya yang sedang giat mempromosikan air kelapa tua. 

- Mr.J 


Salam Halloween untuk Semua Manusia dan Seluruh Penghuni Bumi!

____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"

KOMPUTER : Muatturun Aplikasi MENGUBAH ICON "START MENU" Windows 7. / How to change Windows 7 "Start Menu Button".

"Blog ini juga boleh dikunjungi dengan alamat www.pengerindu.NET . Isi kandungan yang sama cuma paparan yang lebih menarik dan resolusi yang tinggi serta dibuka dengan kelajuan capaian internet tertentu" - Mr.J
START MENU Button (Wins7). Apabila terdengar sahaja Start Menu secara tidak langsung maka minda anda akan menghantar beberapa imej yang berkaitan dengan Butang Start iaitu seperti "shutdown, restart, log off, sleep". 

Anda boleh meletakkan apa juga gambar mengikut citarasa anda.
Apakah bentuk serta imej butang Wins7 "Start Menu"? Ya, ianya berbentuk Bulat seakan seperti mata burung hantu yang pernah Mr.J dapat ketika memasang pukat "kelawar" satu ketika dahulu. Mungkin ada di antara pembaca blog Mr.J menjawap dalam Bisikkan sebuah hati (ini nak buat ulasan toturial ke nak bertelenovela) sebentar tadi iaitu berbentuk seakan "segi empat panjang".
Usah ditanya Wins8 / 8.1 kerana yang pasti tiada Start Menu Button tapi Win8 jangan risau kerana banyak options yang lain. - Mr.J
Tutorial Bagaimana menggunakan Aplikasi "startorbz_v3" untuk mengubah Start Menu icon


Betul tapi yang itu adalah Start Menu Button untuk WinsXP tetapi disini Mr.J fokuskan adalah Wins7 kerana sebentar lagi kita akan mengubah gambar Logo Start Menu.

Icon atau Logo "Start Menu" Button boleh juga menggunakan gambar muka sendiri ataupun muka Kucing jiran, wajah kekasih anda ini bertujuan supaya boleh dilihat selalu uweerkkk setiap kali memuka laptop ataupun desktop komputer anda atau gambar anjing yang comel semasa malaysia melancarkan "Kempen I Want to Touch a Dog".
Start Menu Button telah diubah kepada Icon/Logo "Pengerindu.com"
Bertuah anjing tetapi kesian juga kepada Babi sedangkan nama Babi selalu naik carta paling tinggi dalam kehidupan manusia sering diabaikan. Hoii! Anjing sial!! Babi Haram Jadah siall!! .

Nah! kan topik KOMPUTER dah lari jauh hingga hampir terjelepuk di bahu jalan, sebelum Mr.J melalut tak tentu pasal dengan itu muatturun sekarang selagi stock masih ada. lol 

۞ Download Link  Aplikasi Startorbz_v3 :   http://adf.ly/tYeu1
۞ Pastikan anda mempunyai Program Winrar untuk mengestrak folder tersebut. Download Winrar

ヽ(•‿•)ノ Like, Add, Subscribe & Follow Mr.J ヽ(•‿•)ノ

___________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"

SERIAN : Tertembak ahli keluarga sendiri yang disangka babi hutan ketika memburu di Hutan Bukit Binung, Kampung Pichin.

"Blog ini juga boleh dikunjungi dengan alamat www.pengerindu.NET . Isi kandungan yang sama cuma paparan yang lebih menarik dan resolusi yang tinggi serta dibuka dengan kelajuan capaian internet tertentu" - Mr.J
SERIAN: Rosland Sillah, 47 meninggal dunia apabila ditembak secara tidak sengaja oleh seorang lelaki yang juga ahli keluarganya sekitar jam 10 pagi semalam.

Mangsa parah di beberapa bahagian badan akibat tembakkan.
Menurut sumber berdekatan, mangsa dan beberapa ahli keluarga memburu babi hutan di kawasan Bukit Binung dimana sejauh 4 kilometer daripada kampung mereka.

Pihak Polis Daerah mengesahkan dan telah merampas selaras senapang patah serta menahan suspek untuk siasatan lanjut.

____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"

KOMPUTER : Muatturun Aplikasi "PDF to Word Converter" Portable Version.

"Blog ini juga boleh dikunjungi dengan alamat www.pengerindu.NET . Isi kandungan yang sama cuma paparan yang lebih menarik dan resolusi yang tinggi serta dibuka dengan kelajuan capaian internet tertentu" - Mr.J
PDF to Word Converter. Salah satu Aplikasi yang sangat - sangat penting bagi Mr.J dan Aplikasi ini juga adalah merupakan satu kewajiban untuk di install oleh golongan pelajar. 

Ini kerana ianya boleh mengubah file dalam bentuk PDF (contoh.pdf) kepada Word file (contoh.doc) dan sekaligus menyenangkan anda untuk melakukan "edit" ataupun ubahan file asal tersebut.


Cara penggunaan amatlah mudah sekali iaitu anda hanya perlu tekan butang "Add Pdf Document" dan pilih "Output File Format" seterusnya klik "Start Convert.." .

Muatturun Sekarang : Portable Pdf to Word Converter
Size : 904 KB (925,696 bytes)

Pastikan anda mempunyai winrar untuk meng'extract' file tersebut. Jika tiada sila Muatturun di sini.
____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"

KOMPUTER : Muatturun Aplikasi Portable "RocketDock" + 100 icon yang menarik!.

"Blog ini juga boleh dikunjungi dengan alamat www.pengerindu.NET . Isi kandungan yang sama cuma paparan yang lebih menarik dan resolusi yang tinggi serta dibuka dengan kelajuan capaian internet tertentu" - Mr.J
RocketDock adalah merupakah satu Aplikasi yang amat menyenangkan serta membuatkan desktop anda lebih kemas serta teratur.

Disini Mr.J telah kumpulkan pelbagai icon menarik untuk anda pilih atau guna mengikut citarasa sendiri, tidak perlu untuk install kerana mr.j telah membuatkannya dalam bentuk zip rar.

Selepas anda memuat turun file ini, copy dan paste di mana - mana hd drive anda dan selepas itu cuma perlu klik program yang bernama “RocketDock” dan ianya akan muncul di desktop jangan lupa anda perlu aplikasi winrar untuk extract file ini.

Anda hanya perlu susunkan kembali serta kemaskan sedikit sahaja, muat turun dibawah ini.


Masukkan emel anda dibawah & Jangan lupa Subscribe! :


Delivered by Via FeedBurner
___________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Musik Video Pilihan Minggu ini.
SHAMROCK - Semampai Nyebut Nama Nuan

Percuma Aplikasi Menarik!

 MAKANANAN RESEPI UNIK & ESOTIK
 KOMPUTER  APLIKASI  MUATTURUN
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT+KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%   WWW.PENGERINDU.NET► server  32%
Stastitik

PENGERINDU.COM. Powered by Blogger.
 
Copyright © 2013. www.pengeRindu.com www.pengerindu.com- All Rights Reserved ©