Latest Article Get our latest posts by subscribing this site

Dimana Lokasi untuk "Buang Bayi" yang sesuai di Malaysia?. Hantar sahaja ke "BABY HATCH".

"Blog ini juga boleh dikunjungi dengan alamat www.pengerindu.NET . Isi kandungan yang sama cuma paparan yang lebih menarik dan resolusi yang tinggi serta dibuka dengan kelajuan capaian internet tertentu" - Mr.J
Malaysia sekali lagi terus maju kehadapan dari segi 'prikemanusian' apabila Pusat Perlindungan Bayi dikendalikan oleh OrphanCARE.
Sehingga kini, seramai 103 bayi, termasuk bayi yang ditinggalkan dalam baby hatch diserahkan kepada keluarga angkat, manakala jumlah bayi yang diambil semula oleh ibu kandung selepas kaunseling adalah 63 orang. - Sinar Harian
Dengan mengambil inisiatif khas membuka satu ruang terbuka diluar rumah perlindungan mereka iaitu ruang untuk para 'bakal' membuang bayi yang tidak bersalah atas 'sesuatu sebab' iaitu memastikan bayi tersebut dihantar ke pusat itu daripada dibuang ditepi - tepi jalan ataupun didalam sungai.

Cara - cara meletakkan Bayi di dalam "Baby Hatch" di Petaling Jaya.
Ini adalah kerana perningkatan gejala buang bayi di malaysia. Bagaimanapun ada sebilangan 'kera sumbang' yang lebih dikenali sebagai laksamana papan kekunci terlebih sambungan sel otak berkomen seperti : 
"Baby Hatch" ini akan mengalakkan remaja berzina, dah kalau dah rasa positif melahirkan anak luar nikah maka tak perlu risau dengan adanya Pusat Perlindungan ini." - Kata Kera Sumbang di sosial media.
Pusat Perlindungan ini ditubuhkan adalah dari segi prikemanusiaannya adalah mungkin kerana kesan pembuangan bayi yang semakin menjadi - jadi serta tidak 'terkawal' . Apapun mahukah anda melihat berita tentang bayi dihurungi semut, mati ditali air, dibuang dari tingkat 5 atau sebagainya? .

Sila Letak Bayi anda yang ingin "dibuang" itu disini.
Apapun ini semua adalah daripada "manusia" juga, fikirkanlah sebelum 'memproduk' sesuatu yang 'bernyawa'.


Baby Hatch atau Pusat Perlindungan Bayi dikendalikan oleh OrphanCARE Malaysia menyediakan ruang khas bagi menempatkan bayi yang tidak diingini oleh si ibu. Kewujudan Baby Hatch ini bagi memastikan bayi yang tidak diingini selamat dan tidak dibuang seterusnya diserahkan kepada keluarga angkat.

Lokasi : N0.6, Lorong SS 1/24A, Petaling Jaya, Selangor

- Mr.J

____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"

Gempar!! Penemuan anak patung di Singapura, dipercayai berpuaka & berhantu.

"Blog ini juga boleh dikunjungi dengan alamat www.pengerindu.NET . Isi kandungan yang sama cuma paparan yang lebih menarik dan resolusi yang tinggi serta dibuka dengan kelajuan capaian internet tertentu" - Mr.J
Rakyat Singapura kecoh dikejutkan dengan penemuan sebuah anak patung yang kelihatan mengerikan serta menakutkan di tepi sebatang pokok di kawasan Hougang, Singapura.

Anak Patung tersebut dikatakan berhantu dan berpuaka kerana dipercayai bergerak sendirian ketika lewat malamnya sehingga ada yang memberanikan diri membalutkan atau menutupkan mata anak patung tersebut dengan ayat - ayat suci.

Kelihatan seorang Ustad mendekati anak patung tersebut.
Ini bertujuan supaya anak patung tersebut tidak dapat melihat dan mengangu masyarakat di kawasan sekitar. Tidak diketahui dari mana kemunculan anak patung tersebut dan juga tidak diketahui samaada sosok tubuh anak patung itu masih lagi di sana atau tidak.

- Mr.J
____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"

Upacara "Piring Baya Batang Rajang" (Jamuan Buaya Sg.Batang Rajang). - MsDJP

"Blog ini juga boleh dikunjungi dengan alamat www.pengerindu.NET . Isi kandungan yang sama cuma paparan yang lebih menarik dan resolusi yang tinggi serta dibuka dengan kelajuan capaian internet tertentu" - Mr.J
Pengawa nganjung piring tu dikereja tumu pagi ari ketebal agi maya ari gawai, kebuah ngintu pengawa miring tu nitih ke pengarap lama, laban di kena nyaga serta ngemata kitai anak mensia, ngambi ka enda kena kachau, kena regau sida jagu kaban baya. 


Laban enti nitih ke ripih jerita dendam peturun bujang senang sigi deka munuh serta makai anak mensia laban kitai dulu mungkal bebunuh ke peturun jagu bujang senang. Nya alai datai ke saritu, nyema bisi anak mensia tasah bebadie ketegal di regau jagu dalam sungai, kitai agi betiu jerita ketegal suku juru bujang senang malas dendam.

Tang ungkup ke diatu enda nemu agi meruan ke enda ngintu pengarap piring baya batang rajang tu maia gawai. Nyema bisi pan, engka tunga pelilih menua batang rajang agi ngembuan pengawa tu.

Ni kita.. org batang rajang..?? Crdt to: personal infomer.

- # mizzDjp
- Akan di'update' dalam bahasa malaysia sekiranya ada permintaan. - Mr.J
____________________________________________________________________________

"Entambah / Kesindap" spesis Kelawar Gergasi berjaya ditembak jatuh.

"Blog ini juga boleh dikunjungi dengan alamat www.pengerindu.NET . Isi kandungan yang sama cuma paparan yang lebih menarik dan resolusi yang tinggi serta dibuka dengan kelajuan capaian internet tertentu" - Mr.J
Gambar yang dikirim sahabat "Yoji Istrada Pengerindu Fb Page", percaya atau tidak dengan kewujudan "Kelawar Raksasa" dan jika di Sarawak setahu Mr.J yang paling besar adalah spesis Kelawar yang dipanggil dengan nama "entambah" oleh masyarakat di sana tapi tidaklah sebesar seperti dalam gambar dibawah ini.

Kelawar Gergasi
rasanya mungkin agak enak - mr.j
Jika anda mempunyai sedikit sebanyak tentang spesis ini bolehlah kongsi bersama pembaca di ruangan komen dibawah.
____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"

Cikgu Wanita hilang telefon selepas "proses seks" dengan kenalan Wechat.

"Blog ini juga boleh dikunjungi dengan alamat www.pengerindu.NET . Isi kandungan yang sama cuma paparan yang lebih menarik dan resolusi yang tinggi serta dibuka dengan kelajuan capaian internet tertentu" - Mr.J
Ini satu berita yang agak mengejutkan bagi warga - warga pendidik khususnya wanita, disini Mr.J tidak tahu siapa yang kemaruk siapa. 

Hanya berkenalan melalui aplikasi WeChat sehingga terus ke bilik hotel dan seterusnya adegan "WWE", lelaki itu pun satu hal dah dapat sawit minta pula minyak. Kesian Cikgu tersebut "sedap" dapat tapi Handphone hilang. - Mr.J

Gambar Hiasan
SIBU: Seorang guru membuat laporan polis selepas lelaki yang bermalam bersamanya mencuri telefon bimbit miliknya.

Wanita yang berusia 20-an itu, bermalam dengan lelaki tersebut di sebuah hotel di bandar ini pada malam Sabtu selepas mereka berkenalan melalui WeChat.

Dia mengesyaki lelaki tersebut telah mencuri telefonnya ketika dia sedang mandi selepas melakukan hubungan seks di hotel itu.

Kerana tidak berpuas hati, guru tersebut membuat laporan polis. - Borneo Post

____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dapatkan Artikel Terbaru di Email

Instagram
Ada apa boleh Mr.J bantu?..kiter chat je la..haha

Makan & Makai
Sabah & Sarawak
Bila Mr J Menaip
SURAT
Lawak
Stastitik

PENGERINDU.COM. Powered by Blogger.
 
Copyright © 2013. www.pengeRindu.com www.pengerindu.com- All Rights Reserved ©