TERKINI! SRI AMAN : Letupan Lombong Arang di Lachau, dianggarkan lebih Kematian serta puluhan tercedera

Portal Blog yang Neutral dan Bebas serta tidak dikuasai oleh parti politik, walaupun terdapat tawaran untuk menulis atau menyebarkan "kebaikkan" sesebuah parti politk tetapi ianya ditolak
Apa Kata Mereka? "TESTIMONI PEMBACA" dan di Facebook Page
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
SRI AMAN - Lebih Puluhan pekerja cedera teruk serta melecur diseluruh anggota badan dan dianggarkan setakat ini 3 Kematian dicatatkan di kejadian yang MENGEMPAR seluruh Rakyat Sarawak petang ini.

Kejadian tersebut berlaku lebih kurang jam 10:30 pagi, tiga mangsa terkorban dipercayai warganegara lain.


Dimana satu Letupan Kuat di Lombong Arang Batu di Pantu iaitu Daerah Lachau, Sri Aman, Sarawak mencemaskan. Para penduduk kawasan berdekatan mengatakan keadaan cemas seakan - akan dalam keadaan perang dimana melihat beberapa mangsa melecur sehingga hitam.

Lokasi Lombong Arang Batu, Pantu
Laporan Lanjut akan menyusul sebentar lagi. - Sebahagian Info dikemaskini dibawah:

Letupan lombong arang batu di Pantu, Sri Aman. 3 meningal, 17 cedera. (three killed, 17 injured coal mine explosion)

Sri Aman: Tiga pekerja terbunuh manakala 14 lagi cedera dalam letupan lombong arang batu di Selantik, Pantu Sri Aman, di sini, 10.20 pagi ini. 

Mengikut maklumat awal Gerakan Operasi Bomba dan Penyelamat Sarawak, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 11.32 pagi. Katanya, satu jentera bersama enam anggota dari Balai Bomba Sri Aman bergegas ke lokasi kejadian yang terletak kira-kira 100 kilometer dari lokasi kejadian. 

Laporan awal daripada Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sri Aman memaklumkan turut mengsahkan tiga terbunuh dalam kejadian itu. Identiti mangsa belum diketahui. Mangsa yang cedera dan mayat dihantar ke Hospital Umum Sarawak (HUS) untuk rawatan lanjut. 

Bagaimanapun, difahamkan, ketiga-tiga korban lombong berkenaan adalah warga asing terdiri daripada Myanmar, Korea dan Indonesia Turut difahamkan, letupan berlaku kira-kira 150 meter dalam terowong berkenaan dan tiada mangsa dilaporkan terperangkap.

____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"

HANYA RM20 DAPAT FREE Handphone & JANA PENDAPATAN.

Portal Blog yang Neutral dan Bebas serta tidak dikuasai oleh parti politik, walaupun terdapat tawaran untuk menulis atau menyebarkan "kebaikkan" sesebuah parti politk tetapi ianya ditolak
Apa Kata Mereka? "TESTIMONI PEMBACA" dan di Facebook Page
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Syarat : clixster ameen ni dah lma tp program move up bru lg..ni utk bantu org2 yg nk jd usahawan tp xada modal besar...utk pengetahuan, untuk jadi ejen ameen rm1000.

Ingin Tahu? Berminat? Sila Hubungi Saya Sekarang.
FREE PHONE 3 PILIHAN i.SAMSUNG TAB3 ii.LENOVO VIBE X S960 iii.HUAWEI HONOR 3C
WhatsApp : 013-3071062
Facebook : Man Wayne
E-mel : man_herthyma@yahoo.com







SOALAN :
Perlu bayar balik ke Rm2000 tu?

JAWAPAN:
Tak perlu

SOALAN:
Tak rugi ke syarikat kalau semua dapat bantuan tapi tak perlu bayar balik?
JAWAPAN:
Ejen ameen yg melantik ejen ameen dibayar rm450, tapi untuk 5 ahli yang pertama yang kita taja, kita xdapat komisyen tu sebab syarikat ambil untuk bayar semula bantuan tersebut..yang pastinya, kita tak perlu keluarkan duit poket kita untuk bayar semula.semua sistem yang uruskan.

Syarat layak bantuan:
Daftar rm20
Cari dan daftar 5 orang yang nak jd usahawan spt anda
-Proses 2 minggu-

Dokumen yang diperlukan:
Salinan Ic
Bil utiliti
Gambar ukuran pasport
Semua detail boleh snap guna hp camera 5mp ke atas.gambar yg diambil mesti jelas
Klu X 5mp pun mesti clear..jgn gelap..
Sebarang cadangan penambahbaikan boleh up kat sini ok...
Program Usahawan Telekomunikasi Clixster-
Bantuan Modal RM2,000 disediakan oleh penganjur.

Pecahan modal :
(a) RM1,000 di bayar kepada Ameen Clixster untuk menjadikan anda sebagai stokis Ameen Clixster.
Sebagai stokis anda akan dibekalkan :
+ RM300 nilai mobile top up,
+ 10 starter pack sim kad clixster dan
+ 1 sim kad utk anda guna dan mulakan perniagaan.

(b) RM1,000 lagi penganjur akan berikan anda dalam bentuk:
+ 1 unit hp jenama samsung tab 3 | lenovo vibe x s960 | huawei honor 3C,
+ latihan/kursus usahawan ameen clixster.

Syarat untuk melayakkan anda mendapat bantuan modal adalah :
(a) Pendaftaran RM20 dan
(b) Cari atau taja 5 org yg berminat untuk menjadi usahawan seperti anda.

Dokumen diperlukan adalah :
(a) 1 Salinan kad pengenalan
(b) 2 kpg gambar ukuran Passport.

Ingin Tahu? Berminat? Sila Hubungi Saya Sekarang.
FREE PHONE 3 PILIHAN i.SAMSUNG TAB3 ii.LENOVO VIBE X S960 iii.HUAWEI HONOR 3C
WhatsApp : 013-3071062
Facebook : Man Wayne
E-mel : man_herthyma@yahoo.com

Setelah semua lengkap pentadbir akan mula memproses permohonan anda dan dalam tempoh 2 minggu anda akan dibekalkan dengan semua peralatan yg disebutkan tadi dan boleh memulakan perniagaan.
Pendapatan anda bermula di sini:

Anda perkenalkan seseorang kepada program ini dan apabila dia sign-up sebagai usahawan, anda akan dibayar RM450/usahawan :

+ RM350 Bonus Pengenalan Ameen,
+ RM40 hasil jualan RM4 x 10 starter pack (nakjual @ tak terpulang)
+ RM100 Bonus Upgrade Rakanniaga ke Stokis Clixster

✔ Bayangkan kalau anda perkenalkan 10 org dalam sebulan. Banyak tu...
Bonus Tajaan:
2nd - 3rd level downline, anda dibayar rm50,
4-7th level downline, anda dibayar rm30.


Langkah selanjutnya buatlah biz ni berterusan dan setiap kali semua org dlm rangkaian anda melakukan auto top-up rm70 (ditolak dr ewallet), anda akan menerima bayaran insentif komisen RM2.80 @ 4%.
Tanpa anda sedari wang bertambah dalam e-wallet anda setiap bulan (ni yg dikatakan passive income). Bermula dgn modal RM20 dan usaha sedikit pd permulaannya dan hasilnya selepas 1-2 bulan, RM 5 angka!!!!

Ingin Tahu? Berminat? Sila Hubungi Saya Sekarang.
FREE PHONE 3 PILIHAN i.SAMSUNG TAB3 ii.LENOVO VIBE X S960 iii.HUAWEI HONOR 3C
WhatsApp : 013-3071062
Facebook : Man Wayne
E-mel : man_herthyma@yahoo.com

Mari Belajar Bahasa DUSUN & IBAN - Translate Bahasa Dusun ke Iban ke Melayu.

Portal Blog yang Neutral dan Bebas serta tidak dikuasai oleh parti politik, walaupun terdapat tawaran untuk menulis atau menyebarkan "kebaikkan" sesebuah parti politk tetapi ianya ditolak
Apa Kata Mereka? "TESTIMONI PEMBACA" dan di Facebook Page
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Bahasa Dusun adalah bahasa daripada etnik di North Borneo atau Sabah manakala Bahasa Iban (Dayak) adalah bahasa terbesar di Sarawak.

Pesta Menuai atau Hari Kaamatan adalah Perayaan Terbesar di Sabah manakala Hari Gawai Dayak adalah bagi Masyarakat Dayak seperti Iban, Bidayuh, Kayan, Kenyah dan banyak lagi sub-dayak.

Pancaindera Mr.J ke enam dapat merasakan bahawa masuk ke portal blog ini mungkin mempunyai kekasih daripada Masyarakat Dayak Iban atau daripada Masyarakat Dusun di Sabah.


Dibawah ini adalah beberapa perkataan dan ayat yang sering kita gunakan dalam kehidupan seharian. 

Siapa Nama Awak?= Isai ngaran nu? = Sapa Nama Nuan?
Nama saya... = Ngaran ku ih... = Nama aku..
Di mana awk tinggal = Hinonggo koh poingoyon? = Dini alai nuan diau?
Saya tinggal di... = Poingiyon oku id.. = Aku diau di..

Apa khabar? = Okuro-kuro koh noh? = Nama Berita?
Saya sihat = Osonong oku ih = Aku Gerai / Gerai Aku
Ke mana awk mahu pergi? = Hinonggo ngoyon nu? = Kini ke nuan deka berjalai?
Aku mahu pergi = Mongoi oku id = Aku deka berjalai
Mari makan tenghari = Kanoh mongoi akan = Aram makai tengahari
Awak asal mana? = hinonggo tadon nu? = Ari ni penatai nuan?

Saya berasal dari.... = mantad oku hilo .. = Penatai aku ari..
Apakah ini? Nunu iti? = Nama tuk
Sibukkah? = Osibuk koh?= Maioh Pengawa
Bolehkah tolong? Obuli koh monulung dogo? Ulih nulung
Aku mahu pergi di ... = Mongoi oku id... = Aku deka nurun ke

Alawa noh sumandak dilo
Ini sangat baik! = Osonong ti = Manah amat tuk
Cantiknya perempuan itu = Alawa noh sumandak dilo = Bajik amai indu tuk
Sedapnya ini = Asadap noh iti! = Nyamai amat tuk!
Aku mahu pergi sekarang = Mamanau oku noh! = Aku ka nurun diatu!

Jumpa lagi! = Kopiruba kawagu! = Bertembu baru
Ingatkan aku! = Sorohon oku noh! = Ngingat ke aku
Telefon saya ya? = Toliponan oku noh = Talipaun aku nyak
Hantar aku surat ya? = Kiriman oku noh do surat = Kirum ke aku surat au
Terima kasih = Kotoluadan / Pounsikou = Terima kasih wai

Kau sudah makan? = nakakan ko noh = Dik dah makai
saya mahu pulang = siuli oku = mupuk aku
saya pulang dulu = muli oku po = pulai dulu aku
jangan pergi sana = kada mongoi hilo = anang nurun kin
ada gitarkah? = haro gitar nu?= bisi ngitarkah

"Amboiiiiii!!! ha, awak!..yerrr awaklah yang jari diatas keyboard tu.. amboi..Mr.J tahu mesti lepas ni copy paste dan send kat kawan dari sabah dan sarawak kan.. dah agak dah.." 

karati = faham = mereti/ nemu
Maaf = Siou = ampun
Tidak = Au = Ukai
Ya = Oh = Au/Auk
Belum lagi = Au poh! = Bedau Agik
Biila = Soira?= Kemaya?
Bagaimana = Poingkuro?= Bakani
aku / saya = oku = aku
jalan = ralan = jalai
berjalan = mimpanau = berjalai
lari = tangkus = berlanda / berlawak
berlari =manangkus = berlanda / berlawak
berdiri = mingkakat = berdiri
duduk = mirikau = duduk
dengar = mokinongou = dinga
gigit = kokot = gigit / kanit
mengigit = mongokot = kanit
ini = iti / ti = tuk/tok
itu = ilo = nyak
Indu Iban amai bajik ngasuh mr.j enda ngidan ati.
sana = hilo = nyin / din
lelaki = kusai = laki
perempuan = tondu = indu
nama = ngaran = nama
tidak = au = ukai/enggai
ya = Oh / Ousi = Auk
apa = isai = Nama
hidung = tedung = idung
terbang = tumulud = terbai
naik = mindakod = niki
apa = nunu = nama
asal = tadon = asal*
berasal = mantado = penatai*
rumah = walai/sulap = *umah
sungai = bawang = aik.
parang = dangol = duku*
kamu (ramai) = yekoyu =sidak
kamu (seorang) / kau = nuan 
suka = orohian = ka/deka
pagi = kosuabon
tengahari = pitangadau
petang = sosodoion
malam = totuong
nangis = mihad = nyabak
ikan = sadadi sana = hilo = ikan
ular = wulanut = ularrr
sakit = oruol = pedis
rindu = langadon = lelengau
Visit edwinlay.com untuk Photoshot Perkawinan Iban
Di mana jalan ke rumah kamu? = Ongo ralan mongoi walai nu? = Dini jalai nuju umah nuan?
Kamu suka berjalan tak? = Orohian ko mimpanau? = Nuan rindu berjalai?
Aku nak berjalan ke Mall. = Mamanau oku mongoi Mall. = Aku deka berjalai ke Mall
Siapa nama kamu? = Isai ngaran nu? = Sapa nama nuan?
Nama saya Sam. = Ngaran ku Sam. = Nama Aku Mr.J

Saya digigit ular. = Kinokot oku wulanut.= Aku digigit ular
Siapa lelaki itu? = Isai ilo kusai? = Sapa laki nyak?
Saya suka perempuan itu. = Orohian oku ilo tendu = Aku rindu/deka/gaga indu nya/nyin.

Hidung saya sakit. = Oruol tedung ku.= Pedis idung aku
Kamu pergi mana? = Hinnongo tongoyon nu/dikoyu? = Kitak ka kini?
Pinjam nota kamu. = Poloso oku nota nu. = Minjau Bup Nota Nuan
Aku rindu kampung aku. = Langadon oku kampung ku. = Aku lelelengau ke menua aku

- Mr.J -
____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"

Isteri Orang Terlanjur dengan Suami Orang kerja Offshore. Bagaimana mahu berpisah?

Portal Blog yang Neutral dan Bebas serta tidak dikuasai oleh parti politik, walaupun terdapat tawaran untuk menulis atau menyebarkan "kebaikkan" sesebuah parti politk tetapi ianya ditolak
Apa Kata Mereka? "TESTIMONI PEMBACA" dan di Facebook Page
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Salam,
Di sini ingin berkongsi masalah saya dan dapatkan pandangan dari pihak tuan. Saya seorang isteri, berusia 24 tahun dan baru berkahwin bulan Julai 2014 yang lalu. Sebelum berkahwin saya telah jatuh cinta dengan suami orang yang berusia 39 tahun. Dia juga telah mempunyai 4 orang anak.

Isterinya mengandung, kami berkenalan
Semasa isteri nya mengandungkan anak ke 4, kami mula berkenalan melalui aplikasi WeChat. Semasa berkenalan, secara jujur, dia mengakui bahawa dia adalah suami orang dan bapa kepada anak-anak kesayangan. Memang saya tiada masalah, kerana sekadar kawan-kawan biasa sahaja.

Dia terus menerus menghubungi saya sehingga saya jatuh cinta padanya dalam masa tidak sampai 2 bulan. Bermula dari situ kami saling mencintai dan menyayangi. Dia kerja offshore dan cuma balik darat setiap 2 bulan. Masa dia nak balik, kami telah atur pertemuan sulung kami di sebuah hotel. Hati sungguh berdebar-debar kerana itu adalah kali pertama kami bersemuka. Sebelum ini kami hanya video call sahaja spanjang dia berada di laut.


Terlanjur jua akhirnya
sekadar gambar hiasan
Kali pertama dating saya telah kalah dengan dia. Saya terlanjur dengan dia. 

Dia adalah lelaki kedua yang penah saya terlanjur. Sebelum ini, saya pernah terlanjur dengan bekas teman lelaki semasa menjadi pelajar di universiti. 

Kami terlanjur di hotel itu, atas kehendak masing-masing, tiada paksaan.

Seterusnya, begitulah setiap kali balik ke darat, kami telah atur pertemuan untuk pergi honeymoon. 

Dia sanggup menipu isterinya untuk pergi honeymoon dengan saya. Kasih sayang dan cinta kami makin erat dan sukar untuk saya lupakan dia. 

Saya cuba lupakan dia, tetapi saya tidak dapat bohong perasaan saya sendiri. Saya cintakan dia sangat-sangat.


Kenapa sanggup curang?
Saya ada bertanya, kenapa dia curang dengan isteri. Katanya, “Abang takkan curang kalau isteri tiada masalah. Kehendak batin abang selalu tidak dipenuhi”. Itu sahaja alasannya. Saya pun terdetik, “Adakah aku ini hanya pemuas nafsu untuk dia?”. Saya cuba bencikan dia dan tidak berhubungan dengan dia, tetapi gagal. Sayang saya pada dia sangat kuat.

Dalam masa kami bercinta, pernah isteri dia baca mesej kami. Bila isterinya tanya, dia jawab cuma kawan sahaja. Saya keliru dengan cinta kami.

Terima lamaran
Dalam masa bercinta dengan suami orang itu, tiba-tiba kawan lama saya masa kanak-kanak dahulu dataung melamar. Saya menerima lamaran itu dengan harapan inilah cara terbaik untuk saya berpisah dan melupakan suami orang itu. Setelah tarikh kahwin ditetapkan, saya beritahu dia, “Abang, ayang dah nak berkahwin”. Dia benar-benar terperanjat dan menangis.

Dia ada nyatakan hasrat untuk berkahwin dengan saya. Namun, saya sendiri takut untuk beritahu keluarga kerana status dia sebagai suami orang. Jarak umur kami juga jauh, dan saya adalah anak bongsu. Keluarga mengharapkan yang terbaik untuk saya.

Saya suruh dia jumpa kelurga saya kalau betul mahu kahwin dengan saya. Dia kata, “Abang akan cari masa yang sesuai”

Setelah memberitahu dia yang saya akan berkahwin, saya fikir ini akan buatkan hubungan kami terputus. Sebaliknya, ia jadi semakin galak dan masing-masing tidak dapat kawal diri. Kami sangat sayang antara satu sama lain. Sehinggakan, dia sanggup berikan duit untuk saya, sponsor semua barang hantaran perkahwinan dan baju kahwin saya. Barang hantaran dan baju kahwin, kami pergi shopping bersama-sama. Sampai macam itu sekali dia sanggup layan saya. Kadang-kadang terfikir, patutlah dia boleh belanja saya kerana bergaji besar. Seks dengan saya dia dapat, jadi apalah sangat dengan duit itu. Kadang-kadang terfikir, betapa bodohnya saya.

Hari ijabkabul
Tanggal hari perkahwinan saya, dia menangis lagi. Setelah sebulan kahwin, kami masih tidak berjumpa. Kami masih tidak dapat kawal diri kami. Kami terlanjur lagi, walaupun selepas saya kahwin. Ia berlanjutan sehingga ke hari ini. Saya buntu bagaimana mahu berpisah dengan dia. Saya ada beritahu, saya tidak mahu berkawan lagi dengan dia. 

Dia hanya cakap, “Abang tetap sayang dan cintakan ayang macam dulu-dulu. Abang akan tunggu ayang selamanya”. Dia masih tidak mahu lepaskan saya.

Saya tidak dapat elak dari dia. Saya sayang dia sangat-sangat. Kadangkala, terfikir mahu beritahu isterinya, bahawa suaminya curang dengan saya. Namun, saya terfikir pula kerana faham perasaan lembut perempuan. Mesti isteri dia sedih bila tahu suaminya curang dengan saya. Sebelum ini, dia juga pernah terlanjur dengan perempuan lain. Pernah bawa berjumpa dengan isterinya untuk minta izin berkahwin lagi. Isterinya tidak izinkan. Kini, saya pula menghadapi situasi ini.

Hubungan jarak jauh
Saya tinggal jauh dari suami. Sebab itulah saya ada masa untuk layan suami orang itu bila dia balik ke darat. Sudahlah jauh, suami saya pula sibuk dengan kerja. Isteri kekasih saya juga sibuk dengan kerja. Jadi, selama ini, sayalah yang melayan suami orang itu.

Saya buntu. Bagaimana mahu berpisah?

Dipetik http://siraplimau.com/isteri-curang-dengan-suami-orang-kerja-offshore/

Norhayati Abdul Mutalib tidak segan berkongsi kisah malah GAMBAR "pikachu" suaminya!

Portal Blog yang Neutral dan Bebas serta tidak dikuasai oleh parti politik, walaupun terdapat tawaran untuk menulis atau menyebarkan "kebaikkan" sesebuah parti politk tetapi ianya ditolak
Apa Kata Mereka? "TESTIMONI PEMBACA" dan di Facebook Page
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Norhayati Abdul Mutalib, 25 c silu berkongsikan "pikachu" suaminya kepada umum di satu "artikel" yang dipercayai keratan risalah ataupun seperti helaian majalah lama. Dan keratan tersebut kini sedang beredar dengan pantas di sekitar laman sosial khususnya dari malaysia.

Nurhayati banga dengan "Pikachu" suaminya.
Tapi yang peliknya gambar "pikachu" suaminya tidak di sensor atau mungkin diberi kebenaran serta dipersetujui untuk di tayangkan, yelah.. kalau tak tayang mungkin masyarakat akan menuduh Nurhayati sekadar omongan kosong. Tapi perlu ke bergitu? atau Nurhayati mempunyai sifat "riak" kerana memilikki saiz "pikachu" suaminya itu?


Apakah mesej sebenarnya yang Puan Norhayati Abdul Mutalib mahu sampaikan? adakah ini pertanda bahawa rakyat malaysia juga setanding dengan saiz - saiz gergasi dari luar negara atau akak tersebut saja nak buat isteri - isteri semalaysia berasa cemburu eh!..malas pula nak ulas lagi.

- Mr.J
____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mencari Sesuatu? Masukkan Kata Kunci dibawah:
 MAKANANAN RESEPI UNIK & ESOTIK
 KOMPUTER  APLIKASI  MUATTURUN

Langgan Artikel Percuma

 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Powered by Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2014 www.pengeRindu.com Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©